Okul Müdürümüzün LGS Mesajı

Değerli 8. Sınıf öğrencilerimiz, 2020-2021 eğitim öğretim yılında okulumuzdaki eğitim süresin,i tamamlayarak mezun olmanıza az bir zaman kaldı. Eğitim hayatınıza ortaöğretim (Lise) kurumlarında devam edeceksiniz.

Lise tercihleriniz için aşağıdaki bilgilendirme metnini okumanızı ve tercihlerinizi bu bilgiler doğrultusunda şekillendirmee başlamanızı istiyoruz.

6 Haziran 2021 Pazar günü okulumuzda LGS sınavı yapılacaktır. Bu sınava sınavla öğrenci alan kurumlara (Sorgun Fen Lisesi, Yozgat Şehitler Fen Lisesi gibi) okullara gitmeyi düşünen öğrencilerimiz girecektir.

Diğer liseler (Toki Şehit Mustafa Tekgül Anadolu Lisesi, Telekom Anadolu Lisesi, Sorgun İmam Hatip Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Açık Lise) gibi okullara gitmeyi düşünen öğrencilerimizin LGS sınavına girmeleri GEREKMİYOR. Bu liseler sınavsız öğrenci alıyor, yani okul başarı puanınız ile yerleştirme yapıyor. LGS sınavının bu tercihler için hiçbir etkisi bulunmamaktadır. 

Sınavla öğrenci alan okullara gitmeyi düşünen öğrencilerimiz 6 Haziran Pazar günü saat 9:30 da okulumuzda sınava girecekler. Bu sebeple kimlik belgeleri ile birlikte saat 9:00 da okulumuzda olsunlar. Sınava girecek öğrenciler yanlarında kurşun kalem, silgi ve su getirebilirler. Sınav giriş belgeleri sınav günü okul idaresi tarafından verilecektir. 

Tüm öğrencilerimize başarılar diler, mezuniyetlerini şimdiden tebrik ederiz.

Sınava gelecek öğrencilerimizin Covid-19 tedbirlerine riayet etmeleri, maske ve mesafe kurallarına uymaları, şüphesi olanların durumu sınav öncesinde okul idaresine bildirmeleri önem arzetmektedir.

Araplı İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü

31.05.2021 175

İLETİŞİM

Adres:
ARAPLI BELDESİ GÜZEL YURT MAH. KARAÇAM CAD. ARAPLI KASABASI IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO: 7 SORGUN / YOZGAT


Telefon
(354) 433 7022


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın