Değerler Eğitimi Saygı

Değerler Eğitimi Saygı

Saygı İle İlgili Hikaye Kısa

29.11.2018 281

Leyla'nın annesi Hatice hanım ailesinin geçimini sağlamak için okulda hademe olarak yaşardı. Babası küçükken vefat ettiğinden beri annesi Hatice evin geçimini sağlamak için bir çok işte çalışmıştır. Okulda annesini görünce ondan utanır hiç merhaba demeden uzaklaşırmış. Eve annesinin yanına geldiğinde ondan iğrenir uzaklaşarak defol git yanımdan dermiş. Annesinin hademe olarak çalışmasından nefret ediyormuş.

Babasız büyüyen Leyla aile sevgisini yakından hissetmemiş. Yaşamı boyunca hep annesinden uzak kalmış. Bir gün annesinin değerini anlayacaktır ancak o zaman çok geç olmuş olacak. Yine bir gün okula gittiğimde annesi ile karşılaşır, arkadaşlarının alaycı tavırlarla annesi hakkında konuştuğuna şahit olur. Hizmetçilik yaptığını söylediklerinde annesinin alının teriyle kazandığını söyleyerek gurur duymuştur. Kötü bir şey yapmadan kimsenin ekmeğine göz koymadan helal yolla para kazandığını anlatır. Kendisinin annesi olduğunu namusuyla para kazandığını söyleyerek onlarında saygı duyması gerektiğini söyler. Alın teriyle para kazanmanın ayıbı olmaz hırsızlık kötülük yapmadığını anlatır.

Leyla o günden sonra annesini kabullenir. Alın teriyle para kazandığını anladıktan sonra saygı duymaya başlar. Çünkü kazandığı parayla Leyla'nın boğazından tek lokma dahi haram geçmemiştir.

İLETİŞİM

Adres:
ARAPLI BELDESİ GÜZEL YURT MAH. KARAÇAM CAD. ARAPLI KASABASI IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO: 7 SORGUN / YOZGAT


Telefon
(354) 433 7022


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın