Çek Cumhuriyetinden Dönen Öğretmenlerimiz Deneyimlerini Bizimle Paylaştılar

Geçtiğimiz hafta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün akreditasyon projesi kapsamında "iş başı eğitim" faaliyetleri için Çek Cumhuriyetine giden öğretmenlerimiz edindikleri deneyimleri ve gözlemlerini okulumuz öğretmenleri ile paylaştı. Okul Müdürümüz Saffettin ALAN; eğitim sistemimizin benzer özellikler taşıdığını ancak özellikle öğrencilerin derslere katılım ve okul eşyalarının düzenli kullanılması konusunda oldukça başarılı olduklarını dile getirdi. Yasin Yeşiloğlu; halkın genel olarak kuralcı bir toplum olduğunu, insani ve vicdani değerlerin bizim insanlarımıza göre daha az olmasına rağmen toplumdaki kabul görmüş kurallardan dolayı toplum yaşantısının saygı çerçevesi içerisinde olduğunu belirtti. Habibe TÜNEL; Çek Cumhuriyetinin başkenti olan Prag şehrinde tarihi ve kültürel miras olarak görülen eserlerin çok iyi korunduğunu, şehirleşmenin mevcut tarihi dokuyu bozmadan yapıldığını ve ulaşım sistemlerinin oldukça gelişmiş olduğunu belirtti.

05.06.2023 201

05-06-202305-06-202305-06-202305-06-2023